Cum de a alege dreptul de mobilier tapițat cu țesătură potrivită

Sfaturile noastre pentru a vă ajuta să găsiți o canapea care să dureze ani de zile. Pregătește-te pentru vizita la magazin și află ce ar trebui să întrebi consultantul din showroom despre?

Atenție și la încuietoare. La alegerea între velcro și încuietoare este mai bine să optați pentru cea din urmă. Un fermoar fixează mai bine acoperirea canapelei pe perna scaunului. Acest lucru este deosebit de important ( este un material textil care poate fi întins.

În imagine: Canapea cu întoarcere automată de la Arketipo.

Sarcina funcțională

Oricare ar fi camera ta, la fel și tapițeria. Țineți cont de locul în care este tapițată Un fermoar va menține perna canapelei în poziție atunci când alegeți tipul de țesătură care va fi folosit.

1.Mobilierul pentru copii ar trebui să fie tapițat în fibre naturale: Chenille, in sau țesături de bumbac imprimate…. Dar, bineînțeles, cu acoperiri speciale de protecție. O altă opțiune practică Flock: Tapițeria canapelei poate fi "spălată" Cu un burete sau o perie de rufe.

2. Tapițeria canapelei cu valori ridicate de rezistență, cum ar fi fleece, microfibre, imitație de piele de căprioară, bouclé etc., este mai potrivită pentru camera de zi.

3.Chennil, catifeaua, tapițeria și alte țesături de tapițerie sunt potrivite pentru mobilierul tapițat folosit ca pat de dormit.. Mobilier jacquards.

Citește mai mult  Materialele tradiționale de mobilier de baie

Exemple de țesături jacquard rezistente pentru tapițerie.

 • Tesatura Brick de Creation Baumann
 • Țesătură Podium Coco black diamond de Arturo Pozzi
 • Tesatura Solo ciocolată închisă de Amethyst
 • Stofă 1015347687 de Ardecora

Cărămidă din material textil de Creation Baumann.

Pașaport de calitate

înșelătorie vizuală – după un timp de utilizare activă, tapițeria monocromă își poate pierde luxul original. Alegeți țesături cu un model în relief sau cu o croială distinctă care să mascheze vizual aranjamentul dizarmonios al firelor.

În imagine: Scaunul CA6031 de Candice Olson by Highland House.

1.Cum se citește? Nu veți cumpăra orice canapea de la expoziție, ci o versiune tapițată a modelului dumneavoastră preferat. Pentru aceasta, vi se va oferi un catalog de textile, cu care fabrica lucrează. În plus față de acest set de "zdrențe", Cereți pașaportul textil: toate țesăturile de tapițerie sunt certificate pentru anumite calități. Cum? Ce trebuie verificat?

  2.Rezistența la abraziune. Se testează cu testul Martindale: se ia țesătura care arată 20 de mii de lei. Cicluri de abraziune și peste. ( Citiți mai multe în articolul nostru: "Tapițerie: cum să alegeți o țesătură?» ).

Țesătura pentru tapițerie trebuie să fie rezistentă. Verificați coeficientul la testul Martindale. Mai mult de 20k este considerat fiabil. cicluri. Tapițeria canapelei din fotografie are un coeficient de 150k. cicluri.

 • Rezistența culorii și finisarea. Cel mai important parametru, care arată cât de rezistentă la lumină, la umiditate și la abraziune este o țesătură. Scala standard la nivel mondial este de 5. Cumpărați o canapea din material textil cu un scor de cel puțin 4.

În imagine: țesătură Velsoft SnowWhite de TextileData, factor de rezistență a culorii 5.

  3.Densitate. O cifră care începe la 200 g/m2. Cu cât densitatea țesăturii este mai mare, cu atât este mai durabilă.

Citește mai mult  Italia etnică

4.Stabilitate. Stabilitate – O indicație a faptului dacă tapițeria se va întinde sau se va contracta ( în timpul spălării, atunci când este expusă la căldură ). Desigur, depinde foarte mult de fibrele textile, dar dacă producătorul a indicat o posibilă contracție.. Nu spălați singur husele, nici măcar pe cele detașabile. Cu alte cuvinte, pregătiți-vă pentru costuri suplimentare de curățenie.

5.Peelability. Este important ca o canapea din tapițerie textilă să nu primească niciodată scame. Alegeți țesături care nu se îngrămădesc ( este vorba de țesături care au trecut 500 de cicluri de abraziune ).

Obțineți țesături de tapițerie fără decolorare cu impregnare specială. Țesătura trebuie să fie, de asemenea, rezistentă la apă, mucegai, murdărie, deformare și uzură.

Faceți o fotografie. Dacă sunteți în căutarea unei canapele noi într-o cameră veche, faceți o fotografie a camerei înainte de a merge la cumpărături. Și acum "încercați-l pe" la decorul interior existent, la alegerea dumneavoastră Asortați tapițeria cu tapetul, perdelele, covorul?

În fotografie: Biba Salotti canapeaua Airon 210.

  6.Impregnare sau pulverizare?
  Finisajul ( pulverizare, impregnare ) crește longevitatea țesăturii și o face ușor de întreținut. Impregnarea este considerată o opțiune mai eficientă, deoarece acoperă fiecare fibră cu o peliculă protectoare.

7.Există canapele cu protecție anti decolorare care resping praful și umiditatea și nu absorb fumul de tutun; acestea sunt materiale ușor de curățat ( ca și marcajul cu pâslă ). Sau o tapițerie care nu va lua foc de la o țigară aprinsă.

Datorită impregnărilor moderne se pot îmbunătăți semnificativ unele dintre caracteristicile țesăturilor de tapițerie.

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Ivanna Kusturica

Salutări, dragi entuziaști ai confortului și îmbunătățirii locuinței! Eu sunt Ivanna Kusturica, un designer experimentat cu o bogată experiență și o pasiune nețărmurită pentru transformarea spațiilor de locuit în tărâmuri de eleganță și confort durabile. Fiți alături de mine în timp ce vă dezvălui tapiseria călătoriei mele în domeniul designului, țesută de-a lungul anilor de creativitate, inovație și un angajament de nezdruncinat pentru a crea spații care să rezoneze cu căldură și rafinament.

Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: