Care sunt diferitele tipuri de pat??

Paturile nu sunt doar pentru copii sau adulți. Sunt disponibile în versiuni din lână și furniruite, cu două etaje și cu două etaje, cu cutie de lenjerie și pe picioare. Ce altceva??

De către "owner"

Se face o distincție între paturile pentru adulți și cele pentru copii. Leagănele pentru bebeluși sunt ( leagăn cu funcție de legănat ) paturi pentru bebeluși de la șase luni, pentru copii preșcolari ( 160 cm lungime ) și paturi pentru adolescenți ( până la 190 cm ). Pentru unii adolescenți, trebuie să cumpărați un pat adult până la vârsta de 13 sau 14 ani ( lungimea standard a saltelei este de 200 cm ).

Exemple de leagăne și pătuțuri.

 • În fotografie: PM.BD.YO.21 de Piermaria
 • În fotografie: Culla de Cyrus Company Bambino
 • În imagine: modelul T.Aspettavo al fabricii Midj, design de Titti Giovannoni Ottaviani
 • În imagine: Leagănul Petite Etoile de la Italbaby

În fotografie: modelul PM.BD .YO.21 de Piermaria.

În funcție de numărul de dormitori

În ceea ce privește lățimea, se face o distincție între paturile moderne simple ( 80-90-100 cm ) și modelele duble. În perioada sovietică au început să distingă așa-numitele modele "unu și jumătate"… ( 140-150 cm ) dar astăzi acest termen este eliminat treptat. Este de preferat să vorbim despre modele compacte cu două locuri.

Gama de paturi duble moderne este foarte largă: este întotdeauna posibil să alegeți modelul potrivit, de la compact până la extra-large.

Lățimea variază în trepte de 20 cm: 140-160-180 și 200 cm. Ar fi bine să fiți sigur de dimensiunea de care aveți nevoie, altfel veți ajunge să plătiți de trei ori mai mult pentru "designul special" ( ceea ce reprezintă un minim de 15% din preț )- atunci când comandați un pat, odată cu achiziționarea unei saltele și a unui somier. Paturile pentru copii pot fi, de asemenea, duble sau chiar triple ( acestea se numesc paturi de mansardă ).

Citește mai mult  Tipuri de dulapuri

formă / construcție

Forma dreptunghiulară a patului este considerată tradițională. Al doilea tip ovală și rotundă. Un tip specific de pat cu baldachin și cu bolți de baldachin-alveolă. Modelele pentru copii includ adesea paturi supraetajate: ( fixe și mobile ( în care un pat doarme sub celălalt;.

Modelele ovale și rotunde sunt acum o concurență acerbă pentru patul dreptunghiular tradițional.

În funcție de tipul de căpătâi

Poate fi înaltă sau joasă, solidă sau cu zăbrele ( spalier sau răchită ) perfect verticală sau înclinată. Paturile duble moderne pot avea o singură căpătâiță solidă sau două căpătâi independente; căpătâiul poate chiar să lipsească complet, în special în cazul modelelor rotunde.

 • În imagine: Tăblia de la Acrila
 • Foto: Modelul 20-0520 de Christopher Guy
 • În imagine: Versailles din fabrica Treca de Paris
 • În imagine: modelul Oyo al fabricii Wittmann, proiectat de Piva Paolo

În fotografie: Tăblia de Acrila.

Varietatea de modele poate fi ușor împărțită în trei tipuri. Prima, staționară, formează o unitate cu patul. al doilea, modelele suspendate pe perete, sunt montate pe perete deasupra saltelei ca un tablou într-o ramă. Capetele de căpătâi de cel de-al treilea tip se numesc "sideboards". Acestea sunt practic niște comode sau chiar sisteme de depozitare, lângă pat.

Căpătâiele în picioare sunt adesea realizate ca unități de depozitare, cu o noptieră rabatabilă, lămpi încorporate etc..

În talpă

Picior de pat – este a doua căpătâiță unde se sprijină picioarele. Cel mai opțional element al patului. De obicei, marchează stilul: se regăsește în marea majoritate a "clasicilor" și care lipsește de la majoritatea modelelor de stil modern.

Exemple de paturi duble cu tăbliță.

 • În fotografie: patul Cezanne de la fabrica And So To Bed
 • În imagine: modelul 2090 de la fabrica Carpanese Home
 • Foto: modelul 2322 / 2332 de Signorini & Coco, design del Guerra Silvano
 • În imagine: Sissi de la fabrica Finkeldei

În fotografie: patul Cezanne de la fabrica Și așa în pat.

În ceea ce privește materialul

Se face o distincție între paturile moi moderne ( altfel «Înfășurată" ) și rigid. În primul caz, cadrele, asemănătoare cu cele ale canapelelor, sunt învelite într-un strat de umplutură și îmbrăcate în tapițerie textilă sau din piele. Paturile care nu sunt ocupate se numesc "tari", deși trebuie reamintit faptul că acest lucru se aplică la căpătâiul și la cadrul patului, nu la patul în sine.

Citește mai mult  Lumi în căutare de talente

Paturile sunt fie fixe, fie extensibile, în funcție de material parțial ( doar căpătâiul ) sau complet ( atât căpătâiul, cât și tăblia și părțile laterale ale cadrului ).

Spătarul și cadrul pot fi realizate din materiale diferite: primele au adesea o funcție decorativă, în timp ce picioarele asigură stabilitatea structurală. Din acest motiv, lemnul masiv este folosit pentru fabricarea picioarelor și a cadrului, iar pentru căpătâi – pentru salon plăci aglomerate furniruite sau MDF. Materialele tale preferate: metal, sticlă, rattan ( răchită ) lac de înaltă luciu sau laminat pe placa MDF. Deosebit de frumoase sunt căpătâiele din fier forjat cu modele complicate. Și nu este vorba doar de metal negru, ci și de metal lustruit și vopsit în diferite culori.

Pentru diferitele părți ale patului și finisaje, producătorii folosesc o gamă largă de materiale, de la cele tradiționale la cele neconvenționale: lemn masiv, tablă, piele, rattan, cauciuc rezistent la impact și cauciuc periat..

Pentru sertarele de lenjerie

Aceasta este o întrebare arzătoare pentru persoanele cu apartamente mici. Sertarele fac loc sub baza saltelei și nu aglomerează camera ( spre deosebire de dulapuri ). Sertarele sunt extensibile ( sunt două ) sau fixe ( una sau două, în funcție de dimensiunea patului ).

 • În fotografie: modelul Open Penny de Bonaldo, proiectat de CRS Bonaldo
 • În imagine: 1021 /1041 / 1061 / 1071 de Carpanese Home
 • În imagine: Howard CS/6036 de Calligaris, design de Cavazzana Stefano
 • În imagine: Patrick by Cattelan italia, design de Ca Nova Design

În imagine: Open Penny by Bonaldo, design de CRS Bonaldo.

Baza saltelei poate fi ridicată pe cadrul patului cu un mecanism special ( aceasta crește prețul patului cu cel puțin 700 €;.

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Ivanna Kusturica

Salutări, dragi entuziaști ai confortului și îmbunătățirii locuinței! Eu sunt Ivanna Kusturica, un designer experimentat cu o bogată experiență și o pasiune nețărmurită pentru transformarea spațiilor de locuit în tărâmuri de eleganță și confort durabile. Fiți alături de mine în timp ce vă dezvălui tapiseria călătoriei mele în domeniul designului, țesută de-a lungul anilor de creativitate, inovație și un angajament de nezdruncinat pentru a crea spații care să rezoneze cu căldură și rafinament.

Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: