Mobilier din răchită: natural și sintetic

Care este construcția de mobilier de răchită pentru grădină și acasă? De ce obiectele din răchită naturală nu trebuie ținute permanent în aer liber?

construcții

Ce țesătură? Din punct de vedere al designului, mobilierul de răchită poate fi împărțit în două grupe: mobilier complet de răchită și mobilier parțial de răchită.

  • Mobilier complet țesut. Realizate în întregime din același material, dar cu grosimi diferite. Un exemplu tipic- Mobilier de grădină din ratan: în producție se folosesc atât vițe de vie groase, cât și tulpini subțiri. Primele sunt folosite pentru a face cadrul, iar cele din urmă- Elemente suspendate: un scaun. spătarul, părțile laterale etc. Mobilierul de grădină complet din răchită este mult mai puțin frecvent decât articolele cu una sau mai multe părți din răchită.

Chiar dacă scaunele de răchită arată ca și cum ar fi țesute numai din rattan, ele au nevoie de o armătură – un cadru metalic.

  • Mobilier parțial din răchită. În cele mai multe cazuri, are un cadru metalic sau din lemn de care sunt atașate părțile din răchită într-un fel sau altul. Această tehnică este utilizată pentru majoritatea mobilierului de grădină din răchită: scaune, fotolii, șezlonguri, șezlonguri etc. Dar este posibil și opusul: un cadru de răchită și elemente articulate din alt material cum ar fi un blat de masă din sticlă.

Este destul de greu de imaginat o masă făcută doar din rattan. Blatul mesei este în mod obligatoriu din sticlă sau material compozit, pentru a facilita întreținerea mobilierului.

Citește mai mult  Fronturi de dulap: Design și materiale

răchită naturală

Salcie și rattan. În țara noastră, acestea sunt cele mai comune specii pentru fabricarea de mobilier de grădină din răchită. Meșteșugarii casnici fac mese și balansoare din crengi de salcie, tot felul de obiecte sunt făcute din rattan de către atelierele de meșteșugari din Asia de Sud-Est și marile fabrici de mobilă din Europa de Vest. ( împletitură, apropo, poate fi atât de mână, cât și de mașină. ) Mobilier de grădină Rattan este popular în întreaga lume.

Unii producători folosesc părți din alți copaci și plante pentru fabricarea obiectelor din răchită, cum ar fi tulpini de trestie, frunze de rafie și frunze de bananier…

"răchita" naturală și-a înregistrat reședința nu numai în grădină, ci și în colecțiile de mobilier de casă.

Doar sub un acoperiș. Mobilierul de răchită din materiale naturale trebuie așezat numai sub un acoperiș pe verandă sau terasă. Poate fi scoasă în grădină doar pentru o perioadă scurtă de timp, și chiar și atunci nu pe orice vreme. răchita naturală delicată devine fragilă. Nu este surprinzător faptul că marea majoritate a "răchitei naturale" este făcut pentru interioarele de acasă.

răchită sintetică

Hularo, polietilenă și alți polimeri. Mulți producători europeni oferă mobilier cu elemente de țesătură sintetică. Denumirile polimerilor în sine sunt adesea înregistrate ca mărci comerciale: Hularo®, Politech® etc. Astfel de mobilier parțial din răchită are de obicei un cadru metalic Cromat sau acoperit cu pulbere. În unele cazuri, rămâne la vedere, în altele.. de asemenea împletit cu fibre sintetice.

În funcție de materialul din care este confecționată cureaua de țesut, mobilierul poate fie să reproducă exact unul natural, fie să își trădeze clar originile "sentimentale".

Citește mai mult  22 scaune de calculator pentru acasă

În soare și ploaie. Mobilierul de grădină din răchită sintetică devine din ce în ce mai popular în fiecare an. Și nu e de mirare, deoarece poate fi numită și o adevărată grădină! Nu se poate teme nici de razele soarelui, nici de picăturile de ploaie, nici de rafalele de vânt. Un set din răchită sintetică poate fi ținut permanent în aer liber, fără a fi dus în interior pentru întregul sezon de sărbători. Dar este mai bine să o depozitați în interior în timpul iernii.

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Ivanna Kusturica

Salutări, dragi entuziaști ai confortului și îmbunătățirii locuinței! Eu sunt Ivanna Kusturica, un designer experimentat cu o bogată experiență și o pasiune nețărmurită pentru transformarea spațiilor de locuit în tărâmuri de eleganță și confort durabile. Fiți alături de mine în timp ce vă dezvălui tapiseria călătoriei mele în domeniul designului, țesută de-a lungul anilor de creativitate, inovație și un angajament de nezdruncinat pentru a crea spații care să rezoneze cu căldură și rafinament.

Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: