Tipuri de dulapuri

Ce dulap să cumpărați, independent sau încorporat, de serie sau personalizat, unghiular sau liniar? Studiem tipurile de dulapuri, determinăm dimensiunea și stilul modelelor.

Avantajul unui dulap de sine stătător nu este doar acela că poate fi rearanjat sau înlocuit; un dulap frumos poate fi, de asemenea, un element de stil în casa dumneavoastră.

Dulapurile de sine stătătoare sunt mult mai puțin spațioase decât dulapurile încorporate. Ele sunt, de asemenea, destul de scumpe și nu toată lumea și le poate permite. Dulapurile de sine stătătoare sunt concepute pentru spații mari și tavane înalte, ceea ce nu se întâmplă prea des în zilele noastre. Dar dacă mărimea apartamentului dvs. înseamnă că puteți avea un alt dulap sau un dulap încorporat în altă parte, iar un dulap de sine stătător este atât de bun încât va împodobi interioarele de… De ce nu?

Dulapurile autoportante sunt mult mai puțin spațioase decât cele încorporate. De asemenea, sunt destul de scumpe și nu toată lumea și le poate permite. În cele din urmă, un dulap de sine stătător ar trebui să fie într-o cameră cu o suprafață mare și tavane înalte, ceea ce nu este comun în aceste zile. Dar dacă dimensiunile vă permit să aveți un alt dulap sau un dulap încorporat, iar un dulap liber este atât de bun încât vă va decora interiorul… Atunci de ce nu?

Ascundeți

Designul dulapului

  • Fără bariere garderobă gata făcută. Acesta poate fi poziționat oriunde în cameră și, dacă este necesar, poate fi Mutați-l în altă locație. Un dulap complet este format din spate, panouri laterale, capacul superior, podea și uși.
  • Dulap parțial încorporat. Nu este doar o piesă de mobilier, ci și o parte a arhitecturii unei încăperi. Modelele parțial montate au adesea doar una sau două părți lipsă, cum ar fi capacul și/sau zona podelei. Se utilizează în schimb tavanul și/sau podeaua încăperii.
Citește mai mult  Marele combinator

Exemple de dulapuri parțial montate.

  • Dulap complet încorporat. Elementul arhitectural al camerei. Acesta poate fi construit pe podea și tavan, sau în pereții unei încăperi sau nișe. Ele sunt adesea numite dulapuri, dar acest lucru nu este strict adevărat. Dulap – Un dulap este o cameră sau o parte a unei camere O piesă de mobilier pentru depozitarea lucrurilor.

Dulapurile încastrate ocupă o nișă sau sunt atașate la o proiecție în cameră. Nu este neobișnuit ca un dulap să fie construit din perete în perete.

Modul în care completezi o garderobă

  • O garderobă produsă în masă. Producătorul decide asupra numărului de rafturi, sertare și bare de care aveți nevoie, fără contribuția cumpărătorului. Nu-mi place.. Alegeți un alt model.
  • Dulapul standard pe comandă. Unele fabrici oferă clientului posibilitatea de a alege culoarea furnirului de pe față, precum și numărul de rafturi, sertare și înălțimea de amplasare a acestora. Dar opțiunile sunt limitate.
  • Dulap modular. Face parte dintr-un program modular de mobilier de cabinet, asamblat din unități separate cu conținuturi diferite. Clientul sosește la showroom și "desenează" împreună cu managerul combinația potrivită. Comanda este trimisă la producător sau preluată din stoc.

Exemple de organizare a garderobei.

Nu ar trebui să existe tabuuri în interior, Sunt împotriva uniformizării de orice fel. Așa că nu mă deranjează un dulap de sine stătător ca orice altă piesă de mobilier!Cu cât un obiect este mai interesant, cu cât este mai diferit de verii săi, cu cât este mai bine gândit, mai inspirat și mai mult timp necesar pentru a-l găsi sau inventa, cu atât este mai interesant, în opinia mea. În funcție de funcționalitatea piesei de mobilier.Dulapurile independente sunt cele mai bune pentru camerele de copii sau pentru camerele de oaspeți, unde nu veți găsi multe haine sau pantofi. În cazul în care un dulap poate fi un decor, o declarație de stil sau chiar punctul central al unei compoziții. Nu vă fie teamă să experimentați!

Nu ar trebui să existe tabuuri în interior, Sunt împotriva oricărui tip de standardizare. De aceea, am o atitudine foarte bună față de dulapurile independente, la fel ca orice altă piesă de mobilier!Cu cât un obiect este mai interesant, cu cât este mai diferit de verii săi, cu cât este mai bine gândit, mai inspirat, mai mult timp petrecut căutându-l sau inventându-l, cu atât este mai interesant în opinia mea. Toate acestea, bineînțeles, sub rezerva funcționalității piesei de mobilier.Dulapurile de sine stătătoare sunt cele mai potrivite pentru camerele de copii sau pentru camerele de oaspeți, unde nu sunt multe haine sau pantofi. În cazul în care un dulap poate servi ca un decor suplimentar, poate stabili stilul sau poate fi chiar centrul unei compoziții. Nu vă fie teamă să experimentați!

Ascundeți

stil garderobă

Alegeți în funcție de gust! Absolut toate tipurile de dulapuri, atât în design clasic, cât și modern. Doar stilul exterior și unele detalii de design sunt diferite. Este dificil, de exemplu, să găsești un dulap în stil clasic cu închizătoare de ușă, sisteme de închidere ușoară și iluminare de bar. Și, să zicem că, într-un model modern, este puțin probabil să găsiți sertare îmbinate după principiul "coadă de rândunică", ( cu alte cuvinte, acestea sunt realizate în conformitate cu tehnici străvechi;.

  • Dulapul Hangar din fabrica Riva 1920, proiectat de The Creative Group
  • Dulapul 3 de Aldo Moletta
  • Garderoba ART. 988 / 4 SPECCHI de Zilio
  • Garderoba ART. 925 / 6 din fabrica Zilio
Citește mai mult  Scaun cu mânere

Garderoba hangar din fabrica Riva 1920, design The Creative Group.

Forma dulapului

În colț și de-a lungul peretelui. Dulapul poate fi ( în linie ) sau de colț. Orice altceva.. numai variații și combinații.

De exemplu, un model în formă de G necesită mai multe secțiuni drepte și o îmbinare de colț. Dacă privim o astfel de unitate de sus, vedem un pentagon cu un unghi drept. Cele mai frecvente oferte sunt cele ale producătorilor de programe modulare. Dar puteți găsi, de asemenea, dulapuri de colț independente Articole individuale de mobilier.

Principiul modular face posibilă crearea de diferite configurații.

dimensiunea dulapului

Tot ce aveți nevoie. Dulapurile compacte sunt numite prin cuvântul fantezist "nessesaries" ( litere. – "tot ce ai nevoie" ). Acestea sunt machete în miniatură, plasate de obicei într-un dormitor și în care se păstrează hainele "pentru mâine". Restul garderobei tale se află în vestiar.

Numărul de balamale. Dimensiunea dulapurilor parțial și complet încorporate este decisă de către client și depinde de nevoile și mijloacele financiare ale acestuia. Modelele finite sunt măsurate în funcție de numărul de uși. Alegeți dintre un dulap cu o singură sau trei foi, o ușă cu două sau cinci foi. Lățimea foii de ușă, adică a secțiunii dulapului, este de obicei de 50 cm, dar fiecare producător are propria gamă de dimensiuni.

Dulapuri tipice.

Exemplu de dulap cu un umeraș la capăt ( folosit atunci când adâncimea dulapului este mică ). Umerașul de capăt poate atârna până la opt articole de îmbrăcăminte pe umerașe. Trebuie să trageți toată lungimea cuierului din dulap pentru a-l scoate pe cel mai îndepărtat.

Citește mai mult  Testul: ai nevoie de o măsuță de toaletă??

În imagine: Dulapul Heaven Doors de Ceccotti

Adâncimea dulapului este. Acesta este un parametru foarte important, care va determina suprafața acoperită de unitatea de depozitare, și principiul așezării hainelor în el. Cele mai comune dulapuri au o adâncime de 60 și 40 cm. Primul ocupă mai mult spațiu, dar poate ține mai multe lucruri, iar suportul de haine și umerașele sunt așezate paralel cu peretele. Acestea din urmă sunt mai compacte, dar mai puțin convenabile. Acestea pot conține o mulțime de lucruri nu este prea mare, iar pentru umerașele de haine, în loc de o bară, se folosește un umeraș de capăt care se atașează perpendicular pe perete. «Front" lucruri pe el blochează "spatele" unui dulap.

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Ivanna Kusturica

Salutări, dragi entuziaști ai confortului și îmbunătățirii locuinței! Eu sunt Ivanna Kusturica, un designer experimentat cu o bogată experiență și o pasiune nețărmurită pentru transformarea spațiilor de locuit în tărâmuri de eleganță și confort durabile. Fiți alături de mine în timp ce vă dezvălui tapiseria călătoriei mele în domeniul designului, țesută de-a lungul anilor de creativitate, inovație și un angajament de nezdruncinat pentru a crea spații care să rezoneze cu căldură și rafinament.

Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: