Bordeaux: casa a 41 de locuitori de 41 de metri pătrați.

Transformarea unui garaj mic într-un cămin viu nu este o sarcină ușoară. Dar să faci această casă și mai spațioasă pentru un spațiu modest este o performanță majoră.

Cum de a transforma un garaj într-o cameră de zi? Dormitorul (, livingul, baia, biroul, precum și multe ) dulapuri ) arhitectul a pus într-un singur volum, un paralelipiped de 10 m. Ce face o casă de 41 mp. Încă mai este destul loc pentru a trăi. Ai putea la fel de bine să dai o petrecere cu dans!

Informații despre obiect:
Locație: Bordeaux, Franța
Suprafață: 41 mp.
Anul: 2009-2010
Arhitecți:

Plan. Aici puteți vedea cât de mult ( 12 metri ) Mathieu a decis să dedice terasei. În rest, planul este destul de simplu Bucătărie și spațiu cu o unitate de mobilier mare, multifuncțional: pat loft la etaj, în interior- baie și multe altele…

Secțiunea. În acest caz, acoperișul înclinat al casei extinde treptat înălțimea garajului de la stradă spre spate, permițând construirea unei case cu două etaje în garaj unitate de mobilier.


Bucătărie atașată la un singur perete exterior. Garnituri moderne minimaliste aliniate în jurul ferestrei. Datorită terasei vitrate și a mobilierului alb ca zăpada, această zonă este scăldată în lumină.


Toate celelalte spații funcționale ale casei, cu excepția bucătăriei, sunt integrate în paralelipipedul mare de 10 m, realizat din lemn și MDF. Tot ce ai nevoie pentru confort încape aici. În primul rând, există un loc de muncă confortabil, cu o masă, un sistem stereo și o mulțime de rafturi închise unde fotograful își păstrează materialele.


Lângă birou, o canapea încorporată vă permite să vă uitați la televizor ( înscrisă într-o mică nișă vizavi ) și acționează ca pat de oaspeți, ocazional. Sub canapea sertarele în care Jeremy își ține colecția de CD-uri. Deasupra canapelei rafturi în care proprietarul își păstrează echipamentul foto profesional.

Citește mai mult  Göteborg: mansardă de 42 de metri pătrați.


Pe partea de bucătărie, paralelipipedul are dulapuri încorporate- de la camera de serviciu, unde sunt depozitate aspiratorul și uneltele, la vestiar. În spatele lor o scară care duce la etaj spre zona de dormit. Există o intrare aproape neobservată în baie, lângă scări.

La etaj este un pat cu drepturi depline: nu doar o saltea pe un raft, așa cum se întâmplă adesea în cazul dormitoarelor cu mansardă, ci un pat adevărat. În interiorul plintei sunt încorporate rafturi pentru haine: lenjerie și tricouri. Plinta "dormitor" Jeremy îl folosește ca rafturi, iar luminatoarele încorporate oferă o iluminare frumoasă deasupra capului și o vedere romantică a cerului, chiar din pat. În plus, crearea luminatorului a ridicat ușor înălțimea unde se află deschiderea ferestrei, astfel încât aici poți sta la înălțime maximă ( unde nu există fereastră, trebuie să te apleci ). Această ingeniozitate se datorează faptului că reglementările istorice de construcție din centrul orașului Bordeaux nu permiteau modificarea înălțimii acoperișului.


Baia este situată în interiorul unui volum multifuncțional. Este destul de compact, cu o cabină de duș, dar are absolut totul, inclusiv o oglindă imensă, o mașină de spălat și chiar un boiler de încălzire ascuns.

Un rulou cu arhitect și un proprietar zburdalnic:

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: