Reguli pentru transferul și fuziunea băii: consultanță juridică

Nu sunteți mulțumit de baia tipică și decideți să o extindeți. Înainte de a începe lucrările, trebuie să aflați de ce fel de autorizație de construire aveți nevoie. Investigăm ce camere pot fi folosite pentru a mări baia.

Nu toată lumea știe ce modificări de amenajare sunt permise prin lege, ce se consideră remodelare și ce legi și reglementări reglementează remodelarea și modificarea spațiului de locuit. Aici ne uităm la situațiile tipice în care combinați o baie cu un alt scop și o mutați.

Combinarea baie și toaletă

Baie combinată. Cel mai comun mod de a crește dimensiunea unei băi este conectarea unei toalete, ceea ce reprezintă o reamenajare a apartamentului. O baie mare, bine echipată este importantă pentru familia modernă, motiv pentru care a devenit atât de populară combinarea băii cu alte camere, în special cu toaleta. De regulă, este destul de ușor de făcut și nu este atât de dificil să fie de acord cu Inspectoratul de locuințe, deoarece doar o simplă îndepărtare a peretelui care separă cele două camere. În cazul în care pereții portanți principali sunt lăsați intacți, remodelarea este mai mult decât justificată – Toată lumea știe cât de mici sunt băile "sovietice" băi.

A comentat Svetlana Delich, șefa Serviciului juridic:
— Cel mai important lucru aici este să aflați dacă peretele pe care doriți să îl demolați este solid din punct de vedere structural. Conform decretului guvernului orașului București din 25.10.2011 nr. 508-PP "Cu privire la organizarea conversiei și ( sau ) reamenajării spațiilor rezidențiale și nerezidențiale în blocuri de locuințe" La efectuarea lucrărilor de reamenajare, integritatea structurală și stabilitatea clădirii nu trebuie să fie afectate în niciun fel care ar putea duce la deteriorarea integrității structurale a clădirii. În cazul în care peretele despărțitor este rulment, este interzisă demontarea acestuia. În cazul pereților despărțitori care nu sunt portanți, este probabil că pentru demolarea lor va fi necesar un certificat tehnic din partea autorității de planificare, care să ateste că nu sunt portanți sau că nu sunt de încărcare. Lucrările de demolare ( completă sau parțială ) a pereților despărțitori care nu sunt portanți și care preiau sarcini excesive pe tavane, legate de modificări ale clădirii, se realizează pe baza unui proiect de reamenajare.. necesită aprobare.

Deși este vorba de o reamenajare, toaleta și baia sunt ușor de acceptat de către inspectoratul de construcții, deoarece doar peretele despărțitor neportant este îndepărtat.

Combinarea unei băi cu un coridor

Transformarea spațiului superfluu în spațiu util. Următoarea modalitate posibilă de creștere a dimensiunii băii Trebuie să prezentați o propunere de modificare a holului, care este considerată o schimbare de utilizare. Pentru a face acest lucru, peretele dintre hol și baie este distrus și se construiește un nou perete despărțitor în altă parte, mărind astfel spațiul util. Deoarece băile sunt încăperi "umede Dacă intenționați să extindeți peretele într-un coridor, vă sfătuim să puneți o membrană de impermeabilizare, astfel încât apa din podea să nu strice renovarea vecinului de la parter.

Valentina Pyarina, jurist, Prestige Ltd:
— Legea nr. 508-PP permite creșterea dimensiunii instalațiilor sanitare prin eliminarea coridoarelor, în special în clădirile moderne, deoarece aceste coridoare sunt adesea inutil de lungi. Bineînțeles, fuzionarea băii cu un hol sau un coridor constituie o reamenajare și necesită anumite acțiuni de conformare ( depuneți un proiect de reamenajare, arătând toate modificările efectuate, la Biroul de arhitectură și construcții ).

Este permisă extinderea toaletei pe coridor. Trebuie să depuneți un proiect de reamenajare la biroul de planificare, arătând toate modificările.

Integrare baie și cămară

Folosiți încăperile auxiliare. Puteți extinde și relocaliza instalațiile sanitare în spațiile auxiliare adiacente: coridoare, holuri, holuri și, bineînțeles, magazii. Singurul lucru de reținut atunci când combinați o baie cu o cămară este că este "umedă" Există cerințe mai mari în ceea ce privește impermeabilizarea și siguranța electrică a spațiilor. Vă rugăm să vă asigurați că hidroizolația este implementată corect, inclusiv prin instalarea unei garnituri de etanșare sub ușa de la baie, care împiedică apa să curgă în hol în cazul în care uitați să închideți robinetul.

Denis Gerasimov, avocat, partener la firma de avocatură RBL, comentează:
— Acest aspect este reglementat în capitolul 4 din Codul locuințelor și în reglementările municipale privind procedurile și aprobările, deoarece autoritatea de a acorda aprobarea pentru o schimbare de utilizare este locală. Conform listei de documente care sunt prevăzute în Codul locuinței ( art. 26 ) va trebui să depuneți un proiect la municipalitate pentru aprobarea reamenajării și conversiei viitoarei băi. Proiectul ( păstrarea ) regulilor de construcție, a normelor și regulilor sanitare și epidemiologice. În ceea ce privește renovarea și modificarea băilor, inclusiv în cazul monumentelor de arhitectură și al clădirilor de patrimoniu, se aplică reglementările legale generale. Aceasta înseamnă că, dacă locuința dumneavoastră se află într-o clădire cu un statut similar, veți avea nevoie de o autorizație de construire suplimentară.

Este posibilă extinderea instalațiilor sanitare în încăperile auxiliare adiacente, inclusiv în spațiile de depozitare. Trebuie doar să îndepliniți toate cerințele de impermeabilizare și siguranță electrică. Este nevoie de o autorizație de construire din partea municipalității.

Mutarea sau fuzionarea baie și bucătărie

Ceea ce nu este posibil nu este posibil. Este ilegal să se plaseze o baie deasupra camerelor de zi și a bucătăriei. În apartamentele standard, baia se află adesea lângă bucătărie, astfel încât ideea de a combina cele două zone este adesea întâlnită. Avocații vă sfătuiesc să nu vă grăbiți și să citiți mai întâi punctul 9.22 SNiP 31-01-2003 "Clădiri rezidențiale multifamiliale", Ceea ce interzice plasarea unui ( baie, toaletă sau unitate de duș ) direct deasupra bucătăriilor.

A comentat Svetlana Delich, șefa "Serviciului juridic":
— Amplasarea unei băi deasupra bucătăriei vecinilor le înrăutățește condițiile de trai. Este mai ușor să obțineți aprobarea pentru astfel de modificări dacă apartamentul dvs. se află la parterul unui bloc de apartamente sau dacă apartamentul de sub dvs. a suferit deja o conversie similară.

Mutarea băii în dormitor

Este ilegal. Baia nu trebuie să fie combinată cu un dormitor. După cum sa menționat mai sus, transferul băii într-un apartament tipic al unei clădiri înalte este posibil numai în încăperile auxiliare adiacente: coridoare, holuri, holuri, holuri, camere de depozitare.

Într-un apartament de dimensiuni standard într-o clădire înaltă, baia poate fi mutată numai în camerele auxiliare adiacente, astfel încât baia poate fi combinată cu un dormitor într-o casă de țară.

Citește mai mult  Urinale - tipuri de instalare
Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Ivanna Kusturica

Salutări, dragi entuziaști ai confortului și îmbunătățirii locuinței! Eu sunt Ivanna Kusturica, un designer experimentat cu o bogată experiență și o pasiune nețărmurită pentru transformarea spațiilor de locuit în tărâmuri de eleganță și confort durabile. Fiți alături de mine în timp ce vă dezvălui tapiseria călătoriei mele în domeniul designului, țesută de-a lungul anilor de creativitate, inovație și un angajament de nezdruncinat pentru a crea spații care să rezoneze cu căldură și rafinament.

Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: