10 sfaturi pentru alegerea mobilierului de epocă

Cumpărarea de mobilier de epocă este considerată un lux. Dar dacă îți propui să faci asta, atunci aproape oricine poate cumpăra cel puțin câteva piese dintr-o epocă trecută. Cheia este să o iei în serios.

Unde să căutați?

1. Pe internet. Găsirea unei piese pe World Wide Web poate fi uneori mai ușoară decât în magazinele de antichități. Site-uri web www.1stdibs.com, OnSiteAntiques.Com și multe altele vă vor ajuta să o faceți.

2. În stoc vechi. Printre mobilierul vechi, aparent inutil, care adună praful în mediul rural, puteți găsi piese interesante. În plus, există o categorie specială de piese sovietice care nu au intrat în producția de masă, ci au fost realizate pentru expoziții internaționale. De obicei, unic în ceea ce privește designul și calitatea.

3. La spectacole. Cumpărarea la târguri internaționale majore, cum ar fi Design Miami, Biennale des Antiquaires din Paris, BRAFA și altele, este aproape o garanție de sută la sută de autenticitate.

În fiecare oraș european vechi puteți găsi străzi și cartiere întregi pline de galerii de epocă și magazine de antichități. Bruxelles, Anvers, Copenhaga, orașele din Provence ( cum ar fi L'Ile sur la Sorgue ) și, bineînțeles, Parisul sunt deosebit de renumite pentru ele.

Ce trebuie să căutați?

4. Țineți pasul cu tendințele globale. Piața mobilierului de epocă, ca oricare alta, are parte de mode. Există un mare interes pentru designul european din anii '50 și '60. Sunt deosebit de populare mobilierul cu picioare înalte, subțiri și tapițerie bouclé.

Citește mai mult  Hibrid cu plasă

Nu vă temeți de preț.
Mobilierul de epocă de la designeri legendari poate costa, în unele cazuri, chiar mai puțin decât munca contemporanilor noștri. Lucrările lui André Arbuss sau Jacques Adnet din anii 1930 și 1950 pot fi achiziționate cu doar 2.000-3.000 de dolari.

5. Căutați obiecte unice. Nu trebuie să cumpărați seturi complete. Mobilierul de epocă este bun pentru varietatea sa. Scaunele și fotoliile de epocă arată foarte bine singure, chiar și fără însoțitorii lor.

Multe fabrici bine-cunoscute reeditează mobilier de designer și de epocă pe baza modelelor și desenelor supraviețuitoare.

  • Canapea Chester de Poltrona Frau, recreată după un catalog Renzo Frau din 1912
  • Raft Veliero de Cassina, reeditare a modelului din anii 1940 proiectat de Franco Albini
  • Taburet de bar FC011-70-OAK de la Restoration Hardware. Reproducere a unui scaun francez de epocă
  • Canapea 1840 de la fabrica S.A.L.D.A. Reproducere a modelului 1890

Canapea Chester de Poltrona Frau, recreată după un catalog Renzo Frau din 1912.

6. Gândiți-vă la utilizări alternative. Cu puțină imaginație, puteți face o lampă de birou dintr-un automat de sucuri, o bibliotecă dintr-o valiză și o canapea dintr-o baie. Pregătiți-vă să experimentați!

7. Gândiți-vă la epoca sovietică. Design sovietic din anii 1960, înainte ca "unitățile de perete" să preia controlul încă puneau eleganța înaintea aspectului practic și existau tendințe clar avangardiste care coincideau bine cu tendințele globale. Cu toate acestea, nu ar trebui să încercați să recreați complet interiorul acelor vremuri, altfel vă veți alege cu un spațiu plictisitor, aglomerat de mobilier. Astfel de mobilier de epocă arată bine una sau două piese aranjate într-o cameră spațioasă.

Cele de epocă sovietică costă mult mai puțin decât cele europene, dar adesea arată la fel de bine. Se așteaptă ca prețurile să crească. Căutați-o în vechile cabane, pe internet, la târguri și expoziții organizate de cafenele și cluburi și chiar și în tomberoanele de gunoi de lângă zgârie-norii lui Stalin.

Citește mai mult  20 de canapele cu un design deosebit

Lucruri la care trebuie să fiți atenți atunci când cumpărați?

Cum să distingem originalul de nou:

  • Sticla veche are o nuanță gălbuie
  • Părțile metalice ale antichităților nu sunt lucioase, ci au o patină
  • Vopseaua de pe obiectele de epocă este aspră, prea uscată..
  • Piesele de epocă au o ușoară senzație de praf, de antichitate

În fotografie: fragment din interiorul cabinetului din proiectul fotografic al lui Mihail Stepanov.

8. Feriți-vă de lucrurile care nu sunt funcționale. Unele piese de mobilier nu numai că ar trebui păstrate acasă, dar ar trebui, de asemenea, să fie folosite în scopul pentru care au fost concepute. Dar nu întotdeauna este posibil, așa că fiți atenți. De exemplu, multe lămpi antice vor rămâne la dumneavoastră ca "piesă de muzeu", pentru că nu pot fi alimentate cu energie electrică.

9. Luați în considerare costurile de restaurare. Mobilierul de epocă este rareori în stare perfectă. Cel puțin achiziția dumneavoastră va trebui să fie curățată, lăcuită și tapițată. Vă rugăm să rețineți că nu este dificil să tratați lemnul pe o piesă veche de mobilier. Este mult mai greu de restaurat tapițeria sau umpluturile, care pot avea pete persistente sau ciuperci pe ele. Este posibil să aveți probleme cu pergamentul ( un fel de piele subțire )- este foarte capricios de manevrat și puțini oameni lucrează cu el, iar piesele de alamă.. selecția de accesorii de epocă de pe piață este foarte limitată.

10. Aveți grijă de transport. Dacă importați mobilă din străinătate, încredințați-o unui transportator profesionist. Acesta va întocmi un raport privind starea articolului și veți ști la cine să vă adresați pentru rambursare în caz de circumstanțe neprevăzute.

Citește mai mult  Cum să găsiți o masă glisantă care să se potrivească portofelului dvs


Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Ivanna Kusturica

Salutări, dragi entuziaști ai confortului și îmbunătățirii locuinței! Eu sunt Ivanna Kusturica, un designer experimentat cu o bogată experiență și o pasiune nețărmurită pentru transformarea spațiilor de locuit în tărâmuri de eleganță și confort durabile. Fiți alături de mine în timp ce vă dezvălui tapiseria călătoriei mele în domeniul designului, țesută de-a lungul anilor de creativitate, inovație și un angajament de nezdruncinat pentru a crea spații care să rezoneze cu căldură și rafinament.

Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: