Ce masă de luat masa să alegeți??

O masă potrivită pentru bucătărie, sufragerie sau cameră de zi. Vă alegeți forma, dimensiunea și numărul de scaune, stilul și materialele.

Masa de sufragerie din sufragerie este punctul central și trebuie să se potrivească cu statutul său în ceea ce privește materialul și designul. O masă cu blat rotund este ideală pentru grupuri mai mici.

Dimensiunea mesei de luat masa

În căutarea unui optim. O masă ar trebui să se potrivească în camera dumneavoastră: nu prea mică, dar nici prea voluminoasă. Lățimea ideală 80-105 cm: dacă este mai îngustă, nu există spațiu pentru a servi mâncarea; dacă este mai largă, este mai dificil să stai la masă și să discuți.

Numărul de locuri la masă

Loc pentru scoaterea scaunului
Trebuie să păstrați o distanță de cel puțin 1 metru de la marginea mesei până la cel mai apropiat perete sau piesă de mobilier. Dacă nu intenționați să vă plimbați de-a lungul uneia dintre laturi, un scaun cu o lățime de 70 cm este suficient.

Locuri pentru toți! Lungimea și lățimea mesei de luat masa nu trebuie să se potrivească doar cu dimensiunea camerei, ci și cu nevoile dvs. Câte persoane are loc? Fie că intenționați să așezați doar rudele sau să invitați oaspeți în mod regulat..? Dacă da – faceți o listă de nume, numărați numărul de locuri preconizate.

Masa de luat masa poate fi numită masă pentru orice număr de locuri: pentru o persoană sau pentru 12 persoane.

Citește mai mult  13 idei de depozitare a pantofilor pentru garderoba de la intrare

O opțiune dacă vă tratați o duzină de prieteni la cină în fiecare weekend. În schimb: oaspeții vin des, dar sunt puțini ( nu prea confortabil pentru patru persoane care stau în jurul unei mese de 12 ).

Diferitele dimensiuni ale aceluiași model facilitează alegerea.

  • Modelul 040 Programma step large de Longhi, proiectat de Manzoni Giulio
  • Model 040 Programma step large de Longhi, design Manzoni Giulio
  • Modelul 040 Programma pas mare din fabrica Longhi, design Manzoni Giulio
  • Modelul 040 Programma pas mare din fabrica Longhi, design Manzoni Giulio

Modelul 040 Programma step large de Longhi, design de Manzoni Giulio.

Dacă adunați ocazional o companie zgomotoasă, nu căutați mai departe de o masă cu transformator. Compacte atunci când sunt asamblate, acestea pot însuma mult spațiu 2-4-6 locuri.

Odată ce ați stabilit numărul corect de locuri, măsurați topurile de masă. Pentru o persoană este nevoie de cel puțin 60 cm ( altfel, oamenii se lovesc unii de alții ).

Forma mesei de luat masa

Cum se pune masa?
Orientarea mesei spre perete: un model dreptunghiular (80×120 cm) are patru locuri; dacă este așezat pe perete, cu partea lungă orientată spre acesta, pot sta cinci persoane dacă este scurtă, șase dacă masa este așezată în centrul camerei.

Colțuri: argumente pro și contra Majoritatea meselor moderne de pe piață au unghiuri drepte. Secretul acestei forme Versatilitatea sa. O masă de sufragerie pătrată sau dreptunghiulară se potrivește perfect în centrul camerei, precum și pe perete. Modelele rotunde și ovale atrag atenția asupra zonei de luat masa. O masă rotundă oferă mai multe locuri pe scaune decât o masă dreptunghiulară () de aceeași dimensiune;. Și nu trebuie să lucrați în jurul colțurilor atunci când vă deplasați prin cameră; în consecință, această masă de luat masa poate fi plasată mult mai aproape de alte mobilier decât o masă dreptunghiulară.

Citește mai mult  Unitate de grădină

Cele mai frecvente sunt mesele de formă dreptunghiulară și ovală.

Există două dezavantaje. În primul rând, o masă rotundă este incomodă pe un perete. În al doilea rând, este numai bun pentru o companie mică ( nu mai mult de 8 persoane, cu un diametru de până la 135 cm ). La dimensiuni mai mari, este dificil să ajungi la mâncare și este aproape imposibil să comunici.

stil de masă de luat masa

În armonie perfectă. Masa nu trebuie să "cadă" din interior. Alegeți materiale care să rezoneze cu decorul general al camerei. Dacă iubești lemnul, cu greu merită să cumperi sticlă și metal minimalist. Să nu credeți că se vede blatul mesei sub față de masă? Dar, de cele mai multe ori, masa nu este folosită. Așa că țineți masa de luat masa acoperită pentru a nu "cădea" cu restul mobilierului?

De la clasic la modern, veți găsi mese în aproape toate stilurile.

Materialul mesei de luat masa

Pentru frumusețe și practicitate. Alegerea materialului depinde de locația tabelul. Pentru bucătărie, căutați un material rezistent la umiditate și murdărie. Suprafața solidă zgâriată este ușor de îndepărtat, dar nu o puteți "repara" furnir? Temperaturile și vaporii de apă pot face ca blatul de masă să facă bule. Așadar, în loc de furnir în bucătărie, este mai bine să alegeți lemn masiv sau un finisaj laminat ieftin și de bună calitate.

Materialele durabile pentru blaturi includ piatra artificială, linoleum natural și alte materiale mai puțin comune.

Masa pentru sufragerie pentru camera de zi și sufragerie nu este puternic afectată, astfel încât poate fi făcută din orice, chiar și din cele mai "robuste" de materiale.

Citește mai mult  O căpătâi fără pat

O găselniță la îndemână pentru camerele mici blaturi din sticlă ( aceste mese de luat masa nu aglomerează spațiul ). Dar trebuie să fie acoperite cu o față de masă, pentru că altfel nu numai picioarele oamenilor vor fi vizibile, ci și amprentele și urmele de apă. Iar vasele emit un zgomot neplăcut când intră în contact cu sticla.

Blaturile de lucru din sticlă nu trebuie să fie transparente.

Masa din sufragerie sau din sufragerie trebuie să fie decorativă. Placajul, de exemplu, vă permite să vă decorați blatul de masă cu fibre șuvițe care emană din centru sau puteți realiza mozaicuri intarsie din furnir. Și în camera de zi masa de luat masa este un element de stare. Nu aveți nevoie doar de lemn, ci și de lemn exotic masiv sau furniruit, piele, piatră naturală.

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Ivanna Kusturica

Salutări, dragi entuziaști ai confortului și îmbunătățirii locuinței! Eu sunt Ivanna Kusturica, un designer experimentat cu o bogată experiență și o pasiune nețărmurită pentru transformarea spațiilor de locuit în tărâmuri de eleganță și confort durabile. Fiți alături de mine în timp ce vă dezvălui tapiseria călătoriei mele în domeniul designului, țesută de-a lungul anilor de creativitate, inovație și un angajament de nezdruncinat pentru a crea spații care să rezoneze cu căldură și rafinament.

Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: