Mobilier tapițat și canapele

Cumpărătorii caută mobilă "pe haine". Întrucât construcția internă ( umplutura de mobilier ) este mult mai importantă. La urma urmei, umplutura este cea care stabilește rigiditatea și moliciunea scaunului și determină în mare măsură longevitatea canapelei. Alegeți-vă cu înțelepciune "umplutura". În caz contrar, s-ar putea să vă treziți cu un fotoliu uzat în câțiva ani

Pentru a evita "urmele" tipice ale unei canapele sau ale unui fotoliu, este important să alegeți un model cu tipul de umplutură potrivit…..

Mobilier de umplere a scaunului: clasificare

Două construcții obișnuite de umplutură a scaunelor de mobilier tapițat: una cu un ansamblu de arcuri și cealaltă fără arcuri. În primul caz, arcurile unei țesături continue sunt "înfășurate" Mai multe straturi de materiale de acoperire: nucă de cocos, păr de cal, spumă poliuretanică ( PPU ) etc. Densitatea diferită a fiecărui strat face ca perna pentru scaun și spătar să fie mai rigidă sau mai moale. În cazul umpluturilor fără arcuri, miezul este format de arcuri Miez din spumă poliuretanică turnată.


Citește și:

  • Mobilier tapițat
  • Mobilier tapițat tapițat
  • 12 canapele extensibile

Mobilierul plin de primăvară este, din punct de vedere istoric, cel mai vechi. Înainte de inventarea aminelor.. de derivați organici de amoniac – Arcurile erau, în general, singura opțiune de umplere a mobilierului. Canapelele antice și marea majoritate a replicilor de canapele clasice sunt fabricate exclusiv "pe stil vechi", pe un bloc de primăvară. Iar spuma poliuretanică pentru mobilier este considerată echivalentul tehnologic al arcurilor.. ( mai simplu ( și mai ieftin ) de produs.

Exemplu de structură a scaunului de fotoliu cu arcuri.

Citește mai mult  9 întrebări despre țesături pentru exterior

Cu materiale de înaltă calitate, canapelele cu arcuri și cele fără arcuri sunt la fel de durabile. Deci, nu este surprinzător faptul că producătorii moderni preferă spuma poliuretanică: este mai ușor de lucrat, procesul de producție poate fi mecanizat ( arcurile trebuie introduse manual ) iar costul materiilor prime este mult mai mic. Noi doi putem doar să fim de acord sau nu cu fabrica, pentru că rareori cumpărătorului i se oferă posibilitatea de a comanda aceeași canapea, dar cu arcuri în loc de spumă poliuretanică. Este de înțeles.. Întregul ciclu de producție este perfecționat la o umplutură specifică pentru pernele scaunului sau ale spătarului. Dar unii dintre parametrii umpluturii diferă încă în diferite modele de canapele și fotolii.

Spumă pentru mobilier. Există două tipuri de spumă poliuretanică. Primul este bloc ( cunoscut și sub numele de "spumă sandwich" )- este o "cărămidă" dimensiune enormă.

Fabrica de mobilă cumpără de la furnizori plăci finite de spumă PU și le taie în grosimea necesară. Facem un scaun sau un spătar compozit din foi de diferite densități de la mai rigid la mai moale.

Bloc ( foaie ) spumă. Pentru a distinge densitatea blocului de poliuretan, acesta este vopsit în diferite nuanțe. Acestea pot fi lipite între ele sau asamblate într-o pernă prin intermediul unui capac tehnic.

Unde e husa de scaun?? Acordați atenție prezenței sau absenței unei acoperiri tehnice sub tapițerie, mai ales dacă aceasta din urmă poate fi îndepărtată. Adevărul este că PU spumant se descompune sub influența luminii, începe să se îngălbenească și să se sfărâme. Dacă pernele vor fi expuse la aer chiar și pentru o perioadă scurtă de timp, în timp ce husa este spălată, mobilierul nu va rezista nici măcar câțiva ani. Învelișul tehnic este a priori disponibil pentru toate pernele din spumă bloc "stratificată". De asemenea, îl fac în scaune cu FPU turnat, care este completat de un strat de confort.

Citește mai mult  Scaune balansoare

În fotografie: Canapea Camelgroup Canapea Decor.

Al doilea tip spumă poliuretanică turnată. Este fabricat direct în fabrica de mobilă prin adăugarea de consistență de smântână la material. Începe o reacție chimică, iar spuma se întărește sub presiune. Rezultatul este un bloc care are exact dimensiunea și forma pernei de canapea: fără deșeuri! Dar spuma poliuretanică turnată are un dezavantaj: pe suprafața blocului se formează o "crustă" caracteristică, care nu pot respira corect.

Spuma poliuretanică turnată este modelată strict după forma produsului sau a părților sale individuale pentru fiecare scaun sau pernă, un spațiu gol specific ( în acest spațiu gol, reacția chimică ). Piesele cu forme fanteziste pur și simplu nu pot fi realizate altfel. Vă face canapeaua sau fotoliul mai scump.

Un exemplu de spumă turnată: o bucată care urmează conturul viitorului fotoliu.

Densitatea FPU. Densitatea spumei poliuretanice este decisivă. Intervalul mediu – de la 30 la 40 kg / m ³: cu cât această cifră este mai mare, cu atât mobilierul tapițat este mai rigid și, prin urmare, mai durabil. Cea mai delicată spumă pentru mobilă ( mai puțin de 25 kg/m³ ) este potrivită doar pentru pernele decorative. "Puteți verifica conținutul scaunului fotoliului sau al canapelei în raport cu modelul de pașaport. Mulți producători oferă mai multe opțiuni din care puteți alege sau vă permit să înlocuiți componentele rigide de bază cu unele mai moi. Spuma poliuretanică de mobilier în bloc este mai ieftină decât cea turnată.

În imagine: Vol au Vent ( SVL / SV ) de B & B Italia, proiectat de Bellini Mario.

Mărci comerciale de poliuretan

Compoziția spumei nu este aceeași. Denumirea generică Românesc "spumă poliuretanică" Latexul natural este același cu echivalentele sale străine: Vibrofoam, Baltex, Technolat, Foamex ( SUA ) Moltoprene ( Germania ) Allofoam ( Canada ). Unele perne au o umplutură de spumă cu memorie.. ( spumă de memorie ). Acestea își păstrează forma și învelesc literalmente persoana care stă pe scaun; se adaptează la curbele corpului. Dar odată ce te-ai ridicat în picioare, umplutura se "îndreaptă" rapid, preluarea poziției de plecare.

Citește mai mult  26 Mese de cafea din lemn

Alternativa la spuma de mobilier

Există două alternative la căptușeala din spumă poliuretanică. În primul rând, acestea sunt bile de polistiren ( ele seamănă în aparență cu spuma sfărâmată ). Ele stau la baza majorității fotoliilor cu sac. Bilele au tendința de a se încovoia destul de repede și trebuie să fie reumplute la intervale regulate: pregătiți-vă pentru costuri suplimentare regulate.

Umplutura liberă învăluie literalmente corpul. Statul pe această canapea este extrem de confortabil.

În al doilea rând, este vorba de latex natural ) este folosit în mobilierul tapițat. Atunci când un client pretențios nu dorește, din principiu, să se ocupe de materiale sintetice. Latexul este derivat din seva arborelui de cauciuc, sau Hevea. Atunci când se spumează, în structura sa se formează milioane de celule, care sunt responsabile de higroscopicitate și de schimbul de aer. Unul dintre avantajele acestui material este durabilitatea: latexul are o durată de viață de peste 10 ani, în timp ce blocul de spumă tradițional are o durată de viață de numai cinci ( opt ani maximum în mobilier scump ). O altă calitate importantă a latexului hipoalergenic. Cu toate acestea, costul produselor pe bază de latex este destul de ridicat.

Latexul este considerat pe scară largă ca fiind cel mai bun material de umplutură pentru mobilier tapițat. Singurul dezavantaj este prețul ridicat al produsului finit.Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Ivanna Kusturica

Salutări, dragi entuziaști ai confortului și îmbunătățirii locuinței! Eu sunt Ivanna Kusturica, un designer experimentat cu o bogată experiență și o pasiune nețărmurită pentru transformarea spațiilor de locuit în tărâmuri de eleganță și confort durabile. Fiți alături de mine în timp ce vă dezvălui tapiseria călătoriei mele în domeniul designului, țesută de-a lungul anilor de creativitate, inovație și un angajament de nezdruncinat pentru a crea spații care să rezoneze cu căldură și rafinament.

Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: